Ülkemizde uygulanan implant fiyatları pek çok klinikte farklılık göstermektedir. Bu durum diş eksikliğinin tedavisi için implant yaptırmak isteyen hastaların kafasında pek çok soru işareti oluşturmaktadır. Fiyatlardaki bu farklılığı ana nedeni ise uygulanan implantın markasıdır. Özellikle son yıllarda ülkemizde ve tüm dünyada bir çok diş implantı markası sektöre adım atmıştır. Firmalar piyasadaki pazar payını arttırmak için çeşitli rekabet stratejileri belirlemiştir. Marka seçiminde ilk olarak dikkat edilmesi gereken husus, pazarlaması yapılan implantın bilimsel çalışmalarının tamamlanmış olması ve satıcı firmanın sektördeki güvenilirliğidir. Ayrıca çene kemiğinin yetersiz olduğu durumlarda kullanılan kemik tozu da toplam implant maliyetini belirlemede oldukça önemlidir.
Her sene implant fiyatları Türk Diş hekimleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Belirlenen İmplant fiyatları rekabet kuralları nedeni ile internet üzerinden paylaşılması yasaklanmıştır. Dolayısıyla hem tedavi planı çıkartılması hem de fiyat bilgisini öğrenmek için mutlaka kliniğimizde muayene olmanız gerekmektedir.
İmplant, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin, fonksiyon ve görünüşünü tekrar kazandırmak amacıyla, kişinin çene kemiğine yerleştirilen, kişinin vücuduna uygun olan malzemeler kullanılarak yapılan, yapay diş kökü olarak adlandırılmaktadır.
Modern diş hekimliğinin en önemli amaçlarından biri hastanın normal kontur, fonksiyon, estetik, konuşma rahatlığı ve sağlığına kavuşturulmasıdır. Hastaların büyük bir kısmı kullanım kolaylığı başta olmak üzere, doğallığı, psikolojik olarak hastada bütünlük duygusu yaratması gibi birçok faktör nedeniyle implant protezleri tercih etmektedir
Her vakanın kapsamlı incelenmesi ve malzemelerden başlayarak şekil ve renklere kadar en küçük detayların seçilmesi Pera Diş Polikliniği olarak bizi diğerlerinden ayıran husustur.
Sıkça Sorulan Sorular
İmplantlar 50 yılı aşkın bir süredir diş eksiklerinin tedavisinde uygulanmaktadır. Günümüzde sıklıkla uygulanan tedavi metodu olan implantların birçok avantajı vardır. Bunlar:
- Komşu dişlere zarar vermez; bir ve birden fazla diş eksikliklerinin tedavisinde köprü şeklinde planlanan protezlere alternatif olarak uygulanır. Bu sayede boşluğa komşu dişlerde kesip küçültme gibi ilerde sorun yaratabilecek herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmaz.
- Estetiktir; gelişen üst yapı seçenekleriyle estetik olarak kendi dişinizin yerini alır.
- Kemik erimesini önler; Diş çekimiyle birlikte eksik diş bölgesinde başlayan kemik erimesi, implant yerleştirilmesiyle durdurulmuş olur. Ayrıca özellikle ön bölgede yaşlanma belirtisi olan dudak desteği kaybının da önüne geçilmiş olunur.
- Damak şeklindeki protezlere alternatif olarak uygulanır; İmplant uygulamalarıyla birlikte takıp çıkarılan protezlerde gözüken sorunları ortadan kaldırır. İleri yaştaki hastaların rahatlıkla yemek yemesine olanak sağlar. Çene kemiğinin sabit protez için uygun olmadığı durumlarda ise takıp çıkarılan protezlere destek olarak protezin hareket etmesini önler.
- Güvenilirdir; Günümüzde diş implantlarının kemiğe kaynama oranı doğru uygulama ile oldukça yüksektir.
Diş implantları iyileşme dönemi sonrası çene kemiğine oldukça iyi kaynar. Protez aşaması tamamlandıktan sonra hastalar kendi dişleri gibi ısırıp çiğneyerek yemeklerini yiyebilirler.
Kontrol altında olmayan şeker, tansiyon ve kalp gibi sistemik hastalıklar ve periodontitis gibi dişeti hastalıkları varlığında uygulanamaz. Bu hastalıklar kontrol altına alındıktan veya tedavi edildikten sonra uygulanabilir.
Büyüme ve gelişimini tamamlamamış (18 yaş altı) veya aşırı sigara içen bireyler için de implant uygulaması uygun değildir
Diş eksikliği olan bölge ağız içine uygulanan bölgesel iğnelerle uyuşturulur ve işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Ağız içine yapılan uyuşturucu iğnenin etkisi geçtikten sonra hafif bir ağrı ve şişlik normaldir. Hekimin yazdığı ilaç tedavisi ve buz uygulaması sonrası bu şikayetler azalarak kaybolur.
Cerrahi uygulama yerleştirilecek implant sayısı ve uygulanacak ek işlemlere göre değişir. Ortalama 10dk ile 1 saat arasında sürer.
İlk olarak, diş implantı yaptırmak için kliniğimize başvuran hastanın ağız içi ve radyolojik muayenesi yapılır, genel sağlık durumunda implant yapılmasını engelleyen bir durum olup olmadığı değerlendirilir. Sistemik durumunda herhangi bir sorun yoksa ve mevcut çene kemiği uygunsa gerekli hazırlıkların ardından eksik dişin olduğu yere kök ya da silindir şeklinde olan diş implantı yerleştirilir. 1 hafta sonra dikişler alınır ve uygulanan kemiğin durumuna göre implantın çene kemiğine kaynama süresi beklenir.
İkinci aşamada,
Son olarak ölçü aşamasına geçilerek implant tedavisi tamamlanır.
İmplant yerleştirmek için yeterli miktarda çene kemiği olmadığında mevcut desteklemek için implant cerrahisi sırasında ya da öncesinde kemik tozu uygulaması yapılır. Böyle bir durumda bekleme süre 4-6 ay kadar uzayabilir.
İmplantların titanyum olması ve çürük riski taşımaması daha az bakım gerektireceği anlamına gelmemektedir. Aynı doğal dişlerde olduğu günde 2 kez dikkatlice fırçalanmalı ve diş ipi ya da ara yüz fırçası kullanılmalıdır. Ağız hijyeninin ihmal edildiği durumlarda implant çevresinde kemik erimesi ve yumuşak dokuda iltihap gözükebilir. Böyle bir durumda hemen diş hekimine başvurup gerekli müdahale yaptırılmalıdır. Aksi taktirde bu durum implant kaybı ile sonuçlanabilir.