background

Ortodonti

Çocuklarda ve yetişkinlerde diş çarpışıklıklarının ve çene anomalilerinin düzeltilmesi sağlanır. Çene darlığı, çarpaşıklık, alt çenenin ilerde veya geride olduğu durumlar, sapmalarının olduğu durumların tedavilerini kapsar.

Pera Diş Polikliniği'nde Ortodonti Fiyatları

Ortodonti tedavisi fiyatları hakkında derinlemesine bilgiyi bu yazımızı inceleyerek bulabilrsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilir fiyatlar ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

banner

Ortodonti diş ve çenelerin baş, yüz ve birbirlerine göre konumlarını inceleyen, anomalilerin teşhis, koruma, önleme ve tedavisini sağlayan diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Halk arasında “tel tedavisi” olarak bilinir. Yalnız estetik kaygıları gidermek için değil çiğneme ve konuşma fonksiyonlarının düzeltilmesi amacıyla da uygulanmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Ortodontik muayene 7-8 yaş itibariyle yapılmalıdır. Yeterli ağız hijyeninin sağlanması, çürük ve kayıp dişlerin saptanması ve eksik dişlerin yerlerinin korunması, iskeletsel anomalilerin büyüme gelişim çağında tedavisi erken dönem ortodontik uygulamalar arasındadır.

İlk muayenesi 7-8 yaş civarı yapılmakla birlikte ortodontik tedavi her yaşta uygulanabilmektedir. Yaş ilerledikçe uygulanabilecek tedavilerin sınırlanması ve tedavi süresinin uzaması ihtimali dahilinde her yaşta ortodontik tedavi yapılabilir.

Erken süt dişi kayıplarında uygulanan yer tutucular, çoğunlukla büyüme gelişim çağında uygulanan çene darlığı, iskeletsel anomaliler vs. sorunların tedavisinde kullanılan sabit ve hareketli apareyler ve erişkin ortodontisi olmak üzere farklı uygulamaları mevcuttur.

Hastaların aylık kontrollerini aksatmamaları durumda mevcut anomalinin şiddetine bağlı olarak uygulanan tedavi 9 ay ile 2,5 yıl arası değişkenlik göstermektedir.

Ortodontik kontrol seansları özel bir sebep olmadıkça 4-6 hafta aralıklarla yapılmaktadır

İlk ağız içi uygulamanın yapıldığı seansta herhangi bir ağrı söz konusu değildir. Sonrasında ve seans aralarında dişlere uygulanan kuvvetin sebep olduğu kısa süreli ve hafif ağrılar görülebilmektedir. Doktorunuzun konuyla ilgili tavsiyelerine uymanız adaptasyon sürecini kolaylaştıracaktır.

Doktorunuzun ayrıntılı olarak anlatacağı yeme yasaklarına harfiyen uyulması tedavinin devamlılığı için hayati önem taşır. Ayrıca ağız hijyeni üst düzeyde olmalı, her yemekten sonra ve yatmadan önce dişler fırçalanmalıdır. Kontrol seanslarına uyum göstermek de tedavinin seyrini etkileyen bir diğer önemli noktadır.