Pera Diş Polikliniği'nde 20 Yaş Diş Çekimi Fiyatları
20 Yaş diş çekimi fiyatı ve yöntemlerimiz hakkında derinlemesine bilgiyi bu yazımızı inceleyerek bulabilrsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilir fiyatlar ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Ağız içerisinde olması gereken yere yerleşmiş ve kapanışta herhangi bir sorun oluşturmuyorsa çekilmesine gerek yoktur. Fakat 20 yaş dişleri yarı gömük bir şekilde ağız içinde bulunuyor ve komşu dişlerin çürümesine, yemek yerken ağrı gibi şikâyetlere sebep oluyorsa çekimine karar verilir.Aynı zamanda ağız içinde hiç görünmeyen gömük kalmış 20 yaş dişleri de sorun oluşturabilecek bir pozisyonda ise çekilir. Aksi takdirde sürmeye çalışırken ağız içerisindeki mevcut dişlerin çapraşıklaşmasına sebebiyet verebilir.Kişiye yıllarca hiç zarar vermeden gömük halde bulunan 20 yaş dişleri ise düzenli kontrollerle ağız içerisinde bırakılabilir.
20 yaş dişlerinin yapısı ağızdaki diğer dişlere benzer. Daha hızlı çürümesinin sebebi ağızın en gerisinde konumlandığından diş fırçalama ile etkin bir temizlik sağlamanın güç olmasıdır. Bu nedenle erkenden çürür.
Ağız içerisinde yarı gömük olduğu durumda üzerindeki diş eti ile diş arasına yemek artıkları birikir ve ne kadar dikkatli fırçalanırsa fırçalansın temizlenemez. Bu durum fark edilmeyip ilerlediği zaman apse ile sonuçlanabilir. Apse ile birlikte ağız açarken ağrı oluşur ve yemek yemek zorlaşır.
- Sürmesi esnasında çene kemiğinde yer bulamayıp mevcut dişlere baskı uygulayarak dişlerin çapraşıklaşmasına neden olduğunda, temizlenmesi güç olduğundan dolayı ağız kokusuna sebep olduğunda, etrafındaki dişetinde ağrı, şişlik ve kızarıklık olduğunda, yatay konumda komşu dişin kökünü erittiği durumda, gömük kaldığı zaman çevresinde kist oluşumuna sebebiyet verdiği durumda çekilmesine karar verilir.
Ağız içerisinde gözüküyorsa çekiminin diğer dişlerden bir farkı yoktur. Eğer gömülü ya da yarı gömülü bir pozisyonda ise cerrahi işlem gerektirir. Bu durumda, öncelikle ağız içerisinden iğne yapılarak diş uyuşturulur. Üzerindeki kemik ve diş eti dokusu kaldırılarak diş çekimi yapılır ve dikiş atılarak işlem tamamlanır.
Kemik dokusu kaldırıldığı zaman iyileşme döneminde yüzde bir miktar şişme gözükebilir. Operasyon sonrası reçete edilen ilaçlar hekimin önerisiyle düzgün kullanıldığında ve soğuk kompres uygulandığında bu dönem rahat geçer.
20 yaş diş çekiminde hekimin bilgi ve tecrübesi oldukça önemlidir. Çekim sırasında dikkatli olunmazsa, kalıcı sinir yaralanması sonucu hastanın alt dudağı ve ya dili uyuşuk kalabilir. Aynı zamanda diş kökleri sinüs boşluğu gibi önemli anatomik boşluklara kaçabilir. Kontrolsüz güç uygulandığı bazı durumlarda ise komşu dişte kırık ya da çatlaklar meydana gelebilir. Çekim bölgesinin kronik enfeksiyonu ve düzgün iyileşmemesi de yaşanabilecek sorunlar arasındadır.
Ağız içerisinde uygulanan herhangi bir cerrahi işlemde olduğu gibi kanama kontrolü için sıcak yiyecek içeceklerden kaçınılmalı ve operasyon sonrası tükürülmemelidir. Yara bölgesinin iyileşmesini bozacağından sigara mümkünse bırakılmalı ya da mümkün olduğunca az içilmelidir. Yara bölgesine komşu dişler yumuşak uçlu fırçalarla temizlenmeli ve antiseptik gargaralarla bölgenin temizliği desteklenmelidir.